• Slides-finaal-02

Schouderklachten zijn veelvoorkomende klachten van het houdings- en bewegingsapparaat. 20-50% van de Nederlandse bevolking heeft last van een pijnlijke schouder. Ongeveer 29 op de 1000 personen bezoekt hiermee daadwerkelijk de huisarts of fysiotherapeut. 

Schouderklachten kunnen zeer beperkend zijn, zeker als het uw voorkeursarm betreft. Een schouderpatiënt is, naast het niet kunnen (blijven) liggen op de schouder, beperkt bij bewegingen boven schouderhoogte, aan- en uitkleden, het huishouden doen (bijvoorbeeld stofzuigen of de ramen zemen) en onverwachte bewegingen.

Vanwege de complexiteit van de schouderregio is het vaak moeilijk te achterhalen wat de oorzaak van de klacht is. Daardoor wordt de patiënt vaak op een zeer uiteenlopende wijze en met helaas wisselend succes behandeld door een grote diversiteit aan zorgverleners (huisartsen, specialisten en fysiotherapeuten).

Er is daarom steeds meer behoefte aan gespecialiseerde schouderfysiotherapeuten. Gespecialiseerd op zowel de non-operatieve als post-operatieve schouderproblematiek.

SCHOUDER NETWERK ZAANSTREEK

In onze praktijk heeft Bart Jacobs zich volledig gespecialiseerd op de diagnostiek (o.a. middels echografie) en behandeling van schouderklachten. Samen met enkele collega’s uit de Zaanstreek heeft hij de vereniging SchouderNetwerkZaanstreek (SNZ)  opgericht met als doel de kennis en kunde van deze ingewikkelde materie met de leden te delen, zodat patiënten in meerdere praktijken in de Zaanstreek verzekerd kunnen zijn van een adequate en verantwoorde fysiotherapeutische behandeling.

Het SNZ werkt intensief samen met de orthopeden van het Zaans Medisch Centrum.  Op de website van het SNZ (www.schoudernetwerkzaanstreek.nl) vindt u alle aangesloten praktijken in de Zaanstreek die over de vereiste specialisatie in schouderklachten beschikken.

Back to Top