• Slides-finaal-06

Voor een bezoek aan onze praktijk heeft u géén verwijsbrief nodig. Een eerste afspraak bij de huisarts kan natuurlijk, maar is niet noodzakelijk. Dat heeft voordelen. Zo komt u direct bij de “specialist in beweging” terecht en kunt u sneller aan uw herstel gaan werken. Uiteraard blijft de huisarts een centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg.

Indien u besluit om rechtstreeks naar onze praktijk te gaan, dan zullen wij eerst een zogenaamde screening uitvoeren, waarin wordt vastgesteld of u bij ons aan het juiste adres bent. De mogelijkheid bestaat namelijk dat de manueel therapeut tot de conclusie komt dat het in uw situatie aan te bevelen is om eerst een specialist te raadplegen. In dat geval kunt u bij uw huisarts een doorverwijzing aanvragen. In dat geval zien wij u later, in tweede termijn, alsnog terug voor verdere behandeling.

Indien wij u direct van dienst kunnen zijn, houden wij tijdens uw eerste bezoek gelijk een intakegesprek en verrichten wij een lichamelijk onderzoek naar de aard van de klachten en de mogelijke oorzaak daarvan.  Welke factoren belemmeren herstel en welke zijn cruciaal voor genezing. Op basis van dit uitgebreide onderzoek stelt de manueel therapeut een diagnose. In overleg met u zal de manueel therapeut vervolgens een passend behandelplan opstellen waarbij rekening wordt gehouden met uw persoonlijke wensen, uw  lichamelijke conditie en uw fysieke mogelijkheden. Want, ook al werkt de manueel therapeut op basis van uitgebalanceerde wetenschappelijke richtlijnen, het blijft maatwerk. Uiteindelijk is elke klacht en elke patiënt weer net even anders.

Tijdens de behandelingen werkt u onder begeleiding van de manueel therapeut aan uw herstel met als doel het herstellen of verminderen van de functiestoornissen en beperkingen in de activiteiten van uw dagelijks leven.

 

Back to Top